A Kadarka Szekszárdon őshonos fajta, mely megalapozta a borvidék hírnevét. Szekszárd lankás dombjain termesztjük ezt a különleges szőlőfajtát, mely a borvidék jellemző kékszőlő fajtája. Ez a fajta tette híressé a szekszárdi borvidéket évszázadokon keresztül, a közelmúltban ennek ellenére kissé háttérbe szorult, de mi hosszú kutatással megtaláltuk a legjobb fajtáját. Régi családi szőlőnkben maradt fent egy ősi kadarka klón, melynek fürtje kisebb, minden évben jól cukrosodik, bora mélyebb színű, testes, tüzes, édes tanninokkal.

 

Borát kóstolgatva, úgy érezni, hogy a napfény ereje járja át testünket.

 

Ebben az ősi kadarkában megtaláltuk a „Szent Grál”-t, olyan érték került a kezünkbe, amely méltó az elmúlt századok szekszárdi Kadarka hírnevéhez.

 

A szőlőben terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk, nagyon érett állapotban (töppedt) szüreteljük. Kézzel szedjük 15kg-os ládákba. Feldolgozásánál kettős válogatást alkalmazunk: egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek.

 

Fogyasztását 16 C-on ajánljuk.

5 250 Ft

Rendelj ebből a fajtából 6 darabot (egy teli kartonnal), és akkor kedvezményes áron vásárolhatod meg!

Darabszám Ár/db
1 - 5 5 250 Ft
6+ 4 930 Ft
Kategória:
Típus: Vörösbor
Kiszerelés: 0.75l
Évjárat: 2016