A bor alapanyagául szolgáló szőlőt minden évben korán szüreteljük, (augusztus vége-szeptember eleje) nem teljesen érett állapotban. Ez azért szükséges, hogy megőrizhessük a savakat, az aromákat és ezáltal könnyed, friss, illatos borokat készíthetünk. A leszedett szőlőt gyorsan feldolgozzuk, bogyózzuk és préseljük, préselésnél rövid ideig áztatjuk. A színanyagok kevésbé oldódnak ki a szőlő héjából, ezért lesz a színe világos, rózsaszín, vöröshagymahéj szín. A kipréselt mustot először megtisztítjuk, majd 14 napig 14-15ºC-on erjesztjük. Ez az alacsony hőmérséklet is arra szolgál, hogy megőrizzük a friss gyümölcsízeket, zamatokat, intenzív illatokat. Erjedés után frissen palackozzuk a borokat, hogy továbbra is megőrizzük palackba zárva a bor frissességét, üdeségét, zamatait, hiszen ez a Rosé bor lényege.

 

Mészáros Pál Pinot Noir Rosé illata határozott, tiszta és intenzív, benne sok gyümölcs és elegancia, ízében friss, kifejezetten üdítő hatású. Remek savakkal és díszítő ízekkel bír, gazdag íz- és illatvilága jó kísérője könnyű ételeknek és baráti beszélgetéseknek egyaránt.

 

Fogyasztását 10-12ºC-on ajánljuk.

1 380 Ft

Rendelj ebből a fajtából 6 darabot (egy teli kartonnal), és akkor kedvezményes áron vásárolhatod meg!

Darabszám Ár/db
1 - 5 1 380 Ft
6+ 1 300 Ft
Kategória:
Típus: Rozé bor
Kiszerelés: 0.75l
Évjárat: 2019