A Bikavér egy ősi cuvée, Szekszárdi és az Egri borvidéken lehet használni ezt a nevet. A szekszárdi bikavér feltételei, hogy Szekszárdon honos és termesztett kék szőlőből készüljenek, minimum három fajta vörösbor házasításával. Szekszárdon kötelező, hogy minimum 50%-ban kadarka és kékfrankos legyen benne. Előírás, hogy egy évig tölgyfahordós érlelést kapjon.Szekszárd várost ölelő dombokról származik az egészséges, érett szőlő, melyet 1,5kg tőketerhelésű, zöld szürettel válogatott (terméskorlátozott) tőkékről szedünk.

 

A szőlő kíméletes feldolgozással készül, amely azt jelenti, hogy finoman maceráljuk a cefrét, ezáltal nem oldódnak ki az erős tanninok, így bársonyos, jól iható borokat kapunk, amit utána tölgyfahordóban érlelünk.

 

Sötét színű, fekete bogyós gyümölcsök és érett illatok jellemzik

 

Ízvilágát is az érettség és a harmónia jellemzi, bársonyosabb, kerekebb vörös bor.

 

Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 16-18 ºC.

1 680 Ft

Rendelj ebből a fajtából 6 darabot (egy teli kartonnal), és akkor kedvezményes áron vásárolhatod meg!

Darabszám Ár/db
1 - 5 1 680 Ft
6+ 1 570 Ft
Kategória:
Típus: Vörösbor
Kiszerelés: 0.75l
Évjárat: 2017